Gå til hovedindholdet
Jobstafet Log ind

Hjælp de mange ukrainske flygtninge i job

Krigen i Ukraine er uden fortilfælde og har på kort tid skabt dramatiske ændringer i Europa. Én af de direkte konsekvenser er, at millioner ukrainere flygter fra deres krigshærgede land til sikre lande. Allerede nu har op mod 30.000 ukrainere (4/4-22) påbegyndt en ansøgning om opholdstilladelse i Danmark efter særloven som giver lov til at opholde sig, arbejde og gå i skole i Danmark.

At blive en del af en social hverdag i et nyt land, har stor positiv effekt på både flygtningenes psykisk velbefindende og på eventuel længere sigt, såfremt flygtningene ønsker at forblive i Danmark. Derfor går danske myndigheder og virksomheders indsatser hånd i hånd med tilbud om skolegang til børn og jobtilbud til voksne.

Jobstafet.dk kan forbinde ukrainske flygtninge med job i landbruget

Allerede nu er flere hundrede ukrainske medarbejdere beskæftiget i danske landbrugsvirksomheder og med de positive erfaringer i baggagen, har Jobstafet.dk allerede modtaget ønsker fra både danske arbejdsgivere og ukrainske medarbejdere om at træde til med hjælp. Som den største jobformidler i landbruget er vores rolle at matche flygtninge, der gerne vil arbejde i landbruget, med danske arbejdsgivere.

Når du som arbejdsgiver opretter et stillingsopslag på Jobstafet.dk, kan du synliggøre, at du gerne vil hjælpe ukrainere i job ved at afkrydse i match-parameteret ”Special Act Ukraine”

Derudover kan du også indsætte tagget #JobsForUkraine i jobbeskrivelsen, så bliver opslaget bl.a. vist på Jobindex. 

Thorbjørn stald.jpg

Med ”Special Act Ukraine” kan ukrainske flygtninge og danske landmænd nemt finde og matche hinanden

Ukrainske jobsøgere kan anvende et særligt ”Special Act Ukraine”-match parameter på deres profil og danske arbejdsgivere kan anvende match-parametret i deres stillingsopslag.

Opret stillingsopslag